Neurofilosofía

neurofilosofia

Tambien puede usar
las teclas del teclado
y
para navegar

Intel·ligència artificial en una Europa unida en la diversitat

10/2021

Tinc el plaer de presentar el nou llibre destinat a donar visibilitat i facilitar la comprensió de l’estil tecnològic de la Intel·ligència Artificial de la Unió Europea. En eBook i paper està disponible punxant açi.

Edición en VALENCIAN

L’ESTIL TECNOLÒGIC DIGITAL D’EUROPA UNIDA EN LA DIVERSITAT.

La literatura científica que s’ha generat sobre la integració de la Unió Europea se centra en les investigacions realitzades des de ben poc després de finalitzar la II Guerra Mundial en els àmbits social, econòmic i polític. Aquest llibre incorpora una nova perspectiva orientada a entendre com s’estan construint socialment la intel·ligència artificial, la robòtica autònoma i el big data, com a estil tecnològic de la Comunitat Europea des de la seua fundació el 1951 i el contrast polític i econòmic amb la Xina i els Estats Units. La investigació s’aborda des de narratives procedents de les estratègies de I+D+i, la ciència mèdica digital, la indústria, l’economia de les dades, la legislació, l’ètica i la política, la qual respon a qüestions que ajuden a comprendre què és Europa, així com a raonar o imaginar la història del seu futur en un context global.

Europa és una potència en sectors com l’aeronàutica i l’automoció, igual que en la robòtica convencional, ja que produeix més de la quarta part dels robots a nivell global. Aquests àmbits de la fabricació són tractors de l’economia que estan molt relacionats amb la intel·ligència artificial, i per tant, afavoreixen la innovació de la robòtica autònoma amb què encapçalar la digitalització de la indústria mundial. Així mateix, la Unió Europea ha demostrat amb els programes marc de recerca i desenvolupament tecnològic desplegats des de 1984, i més recentment amb l’estratègia AI Made in Europe, trobar-se fort per competir amb altres potències.

Una estratègia que més enllà d’estar dissenyada per augmentar les capacitats d’una economia digitalitzada, intel·ligent, innovadora i sostenible, intenta satisfer les necessitats dels europeus amb una Intel·ligència Artificial ètica, segura i centrada en l’ésser humà, una IA fiable per a Europa que done suport a la força de les empreses i de l’administració, del món acadèmic i de la comunitat científica i tecnològica. Unes fortaleses que impulsen un jove Mercat Únic Digital, afavorit tant per la decisió de la Comissió Europea d’eliminar els obstacles a la lliure circulació de les dades de caràcter no personal a l’Espai Econòmic Europeu, com per l’impuls a la computació d’alt rendiment i el núvol de la ciència oberta, que contribueix a la integració d’Europa.

Aquesta investigació científica analitza el concepte europeu de la intel·ligència artificial, dels Sistemes Tecnològics a gran escala, i respon a qüestions com ara: En quina situació es troben els sistemes tècnics informacional, transaccional i operacional basats en intel·ligència artificial, davant de països com els Estats Units i la Xina? Podria una narrativa basada en un Sistema Tecnològic Europeu Digital Avançat estimular la cohesió europea?

L´autor és informàtic, filòsof, historiador de la ciència i doctor en estudis històrics i socials sobre ciència, medicina, tecnologia i comunicació científica. El seu blog és: neurofilosofia.com

Més idiomes: https://www.amazon.es/~/e/B09JX1QX4W

Print Friendly, PDF & Email